Rottien pyhimys-näytelmä

Aika: 21.3.2024 klo 19:00
Paikka: Hämeenlinnan Teatteri

ROTTIEN PYHIMYS Hämeenlinnan Teatterissa Näytelmä Anneli Kannon vereväkielisestä romaanista, joka kertoo kiehtovasti Hattulan Pyhän Ristin kirkon kuvien synnystä ja maalaa keskiaikaiset ihmiset, väkevine tunteineen, silmiemme eteen. 

Torstaina 21.3.2024 klo 19:00, liput 39 €/hlö. Hintaan ei sisälly väliaikatarjoilua. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Liput jaetaan teatterin aulassa Hannele Koiviston toimesta!

Näytelmä Anneli Kannon vereväkielisestä romaanista, joka kertoo kiehtovasti Hattulan Pyhän Ristin kirkon kuvien synnystä ja maalaa keskiaikaiset ihmiset, väkevine tunteineen, silmiemme eteen.

Hattulan pitäjässä uusi uljas kirkko on valmistunut ja se tarvitsee seinilleen maalaukset Jumalan kunniaksi ja kirkkokansan opetukseksi. Työhön palkataan kaukaa Ruotsinmaalta kirkkomaalarimestarit Andreas Pictor, Mestari Martinus ja apupoikansa Vilppu. Maalarien saapuminen syrjäiseen pitäjään aiheuttaa hälyä kyläläisissä, sillä edustavathan he sivistystä, taiteilijuutta ja jumalaista mystisyyttä, jota harvoin on Hattulassa nähty.

Työn edistyessä sattuu apupoika Vilpulle onnettomuus, joka pakottaa mestarit etsimään apuvoimia. Kun muita tarjokkaita ei ole, joutuvat he palkkaamaan avukseen tiilimestarin orvon Pelliinan. Hänen pestaamisensa herättää kuohuntaa, onhan hän nainen, syrjäläinen ja usean mielestä mieleltään epävakaa, mutta osoittautuu taitavaksi ja nopeaoppiseksi. Ja niin maalaminen pääsee vauhtiin intohimolla, vimmalla ja käänteillä, joita kukaan ei olisi voinut aavistaa.

Teksti Anneli Kanto
Ohjaus Milko Lehto
Dramatisointi Milko Lehto ja Katja Krohn
Lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu Anne Laatikainen
Kuvasuunnittelu Toni Haaranen
Valosuunnittelu Jari Vuori
Äänisuunnittelu Lauri Malin

Rooleissa
Antti Virmavirta, Mikko Nousiainen, Sonja Silvander-Valo, Henna-Maija Alitalo, Jyri Ojansivu, Katariina Kuisma-Syrjä, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Lasse Sandberg, Miika Suonperä, Panu Valo

Esityksen kesto n. 2h 45min sisältää väliajan